over Miranda van Rooij


   
   

Ik ben Miranda Jonkers - van Rooij (1982) en ben na ruim ervaring opgedaan te hebben bij verschillende grafisch ontwerpbureaus, in september 2007 begonnen met mijn eigen ontwerpbureau genaamd Miranda van Rooij visuele communicatie. Allereerst naast een vaste parttime baan bij een ontwerpbureau.

Mijn eerste opdracht als freelancer was het Gall&Gall en Douglas blad vormgeven. Dit werd gedaan op basis van een vaste vormgeving. Uiteindelijk kreeg ik steeds meer eigen opdrachten waar ik me meer in kon verdiepen. Na een tijd kreeg ik terugkerende opdrachtgevers en mijn onderneming kreeg vaste grond onder zijn voeten. Steeds meer opdrachten (van vaste, maar ook van nieuwe opdrachtgevers) deden me besluiten om fulltime verder te gaan. Dit was in september 2009. Nu kon ik nog beter mijn klanten tot dienst zijn.

Eind 2014 ben ik, na 5 jaar fulltime ondernemerschap en 10 jaar werkervaring binnen de grafische sector, op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Een uitdaging waar ik al lange tijd naar op zoek was; een baan binnen het onderwijs. En dat is me gelukt!
Momenteel werk ik (vanaf maart 2015) als Practicumbegeleider fotografie en design-programma's en als beheerder van het Design & Creation Center binnen de HAS Hogeschool. Ik zit helemaal op mijn plek. Nu kan ik mijn ervaring delen met studenten. Super uitdagend en erg leuk!

Uiteraard werk ik daarnaast nog voor kleine opdrachten van vaste en nieuwe opdrachtgevers. Mijn onderneming blijft bestaan!